Маслов Володимир Петрович

Маслов Володимир Петрович

Посада: професор кафедри

Науковий ступінь: доктор технічних наук

Вчене звання: доцент

Дата народження: 26.07.1945 р.

Контакти: vladmaslov@mail.ru, vpmaslov@ukr.net, 525-05-55, 406-85-03

 

У 1969 році закінчив фізико-енергетичний факультет Московського інженерно-фізичного інституту (МІФІ), а після навчання в аспірантурі МІФІ успішно захистив у 1973 році дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук. За направленням повернувся до Києва, де працював в Інституті проблем матеріалознавства НАН України, а потім – на підприємствах оптико-електронної промисловості: Київська філія науково-дослідного технологічного інституту оптичного приладобудування (1974-1990р.р.) на посадах старшого наукового співробітника, начальника лабораторії, начальника відділу, директора; Український технологічний центр оптичного приладобудування (1991-1998р.р.) на посаді директора; Державне підприємство «Завод Арсенал» (1998-2001р.р.) на посадах Головного технолога – заступника Головного інженера, заступника Генерального директора. З 2001 року по цей час працює в Інституті фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України (ІФН НАНУ) на посаді заступника директора з наукової роботи Спеціального конструкторсько-технологічного бюро з дослідним виробництвом цього Інституту. У 2009 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук.

 

Маслов В.П. має педагогічний стаж 7 років (робота викладача кафедри «Технологія приладобудування» Приладобудівного факультету КПІ з 1982 р. до 1990 р.).

Наукові інтереси – розробка та дослідження нових конструкторсько-технологічних рішень для оптико-електронного приладобудування. За виконаними дослідженнями опубліковані:

  • –         3 монографії «Роторные и роторно-конвейерные линии в металлообработке» (1988 р.), «Сенсоры в контрольно-измерительной технике» (1991 р.),  «Лазеры в контрольно-измерительной технике» (1992 р.);
  • –         120 статей у фахових вітчизняних та зарубіжних журналах;
  • –         понад 300 авторських свідоцтв та патентів України на винаходи і корисні моделі.

У 1995 році Указом Президента України Маслову В.П. було присвоєно почесне звання «Заслужений винахідник України».

У 2011 році Маслова В.П. нагороджено Державною премією України у галузі науки і техніки. Премія присуджена за цикл робіт зі створення нових функціональних матеріалів і розробки конструкторсько-технологічних рішень для спеціального приладобудування.

Маслов В.П. та прем`єр-міністр України Азаров М.Я. На врученні державної премії Державна премія Державна премія

Під його керівництвом успішно виконувались і виконуються науково-дослідні та інноваційні вітчизняні та міжнародні проекти, що фінансувались (фінансуються) Міністерством освіти та науки України, Президією НАН України та Українським науково-технологічним центром (УНТЦ) в галузі сенсорної техніки та нанотехнології. З 2010 року приймає участь в новому міжнародному проекті (Германія – НТУУ КПІ) з трансферу міжнародних знань в галузі стандартизації та гарантії якості в оптичній індустрії України.

Викладає навчальну дисципліну «Геоінформаційні технології екологічного моніторингу».

 

Література: